
Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 5dk





Minik Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı yoğurt (200ml)
- 1 su bardağı 2 parmak eksik ılık su (175ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Hafif ele yapışır halde kalıncaya dek un 3- 4 su bardağı kadar
Minik Ekmek Tarifi Yapılışı
Hadi gelin dinleyin tarifi anlatıyorum
- Geceden tüm malzemeyi karıştırıp hamuru yapıyorsunuz, mayalanması için bir kapta üzeri streçli bir şekilde sabaha kadar bekletiyorsunuz dolapta.
- Sabah, ekmekleri ne kadar küçük yapacaksak un serpilmiş tezgahta hamuru o kadar parçaya bölüp avuç içinde yuvarlayıp 10 dk daha bekletiyorsunuz.
- 10 dk sonra istediğin ekmek şeklini veriyorsunuz.
- 40 dk da bu şekilde bekletip, üzerine un serpip çizik atıp fırına veriyorsunuz.
- İlk fırına verirken fırının tabanına 1 bardak su dökmemiz gerekiyor nem olması için.
- 20 dk bu şekilde pişiriyorsunuz.
- 20. dk da fırını açıp o nemi çıkarmamız gerekiyor.
- Sonra kapatıp kalan süre dolana kadar tekrar fırına veriyorsunuz.
- Toplam 25- 30 dk 230 derecede pişiyorsunuz.
Miss gibi ekmekler yemeye hazır
Yapınca bende göreyim
1,5 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
4 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 400 bin denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Deneyenlerden Fotoğraflar
(1 kişi bu tarifi deneyip fotoğrafını gönderdi)
- Geçenlerde yaptım.Çok beğenildi....
Bu tarifi yaptınız mı? Fotoğraflarını gönderin.
İlgili kategoriler: Ekmek Tarifleri
23 yorum yapılmış
Sen de yorum yap
Bir yorum postalamak için oturum açmanız gerekir.
Videolu yemek tariflerimizi gördünüz mü? En kolay pasta tarifleri, en nefis kek tarifleri ve diğer binlerce pratik tatlı tarifleri Nefis Yemek Tarifleri'nde.
Merhaba bnm fırınımda hava deliği var kendisi dısarı atıyo bn kapagı açmasam olur mu yada illaki su koycaz mı
merhabalar. su koymanız kurumasını engeller ekmeğin, öyle bir fırınla çalışmadım ama açıp kapamanız bir anlık işlem, güveçle 1 bardak kadar su yeterli kolay gelsin :)
@caggifood İnstagram sayfasında gördükten sonra burda gördüm ve orda yazılanın birebir aynısını yazmışsınız. Bari sorulduğunda aktarılarak süregelen şekilde öğrendim diyeceğinize kaynak belirtseydiniz..
Thank you Sn. dnirjdjkfjehe @caggifood
şahane bir tarif..ellerinize sağlık olsun hemen deniyecem :)
teşekkür ederim, bende aktarılarak süregelen bir şekilde öğrendim bu tarifi. denediginizde görmek isterim. kolay gelsin
20 dk piştikten sonra kapağın ağzını açacağız ya , fırın düğmesini kapalı pozisyona getirip bekleyip sonra yeniden fırını çalıştırıp mı pişirerek devam edecezğiz?
anlık bir açıp kapama işlemi nem dışarı çıksın diye, başka hiç birşeye lüzum yok pişirmeye devam , kolay gelsin
ellinize sağlık 20 dkk sora suyumu disari çıkartacağız yoksa kalacakmi şu içinde kapağını açıp kapatatacgiz
teşekkür ederim, su 20 dk içinde buharlaşıyor zaten, kapağı oluşan nemi dışarı çıkarmak için açıyoruz.
20.dkda kapağını açıp nemi çıkınca kapatiyormuyuz yine
evet kapatarak pişirmeye devam ediyoruz
Süper görünüyor
Çok güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık
teşekkür ederim
Fırın tabanına 1 bardak su demişsiniz ya peki bu su elektrikle temas etmiyorumu? Bence bu suyu dökmek yerine bir kabın içinde su koysak daha iyi.
o da olabilir tabi :), ankastre fırınımda yaptım bu tarifi ve dediğim şekilde, sorun yaşamadım
ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar. tadı nasıl normal ekmek gibi mi
teşekkür ederim, evet normal ekmek enfess lezzet
Çok teşekkür ederim denemek istiyorum bende

Normal ekmek gibi mi tadı acaba?
evet bildiğimiz beyaz ekmek, hele ilk fırından çıkışını anlatamam ekmek fırınındaymışsınız gibi hissediyorsunuz.