7.2.20

ISPANAKLI TUZLU KEK

ISPANAKLI TUZLU KEK
MALZEMELER

1 büyük demet ıspanak
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
100 gr tereyağ (eritilmiş soğutulmuş)
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
değirmende çekilmiş karabiber
1  çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

ISPANAKLI TUZLU KEK
HAZIRLANIŞI

  Öncelikle doğradığımız ıspanakları bir süre sirkeli suda bekletelim ve ardından sirkeli suyu süzüp iyice yıkayalım ve süzülmeye bırakalım.
Diğer taraftan derince bir kaba yumurtalarımızı ve tuzumuzu alıp mikserle iyice çırpalım,ardından sütü ve yağları da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
unu ve kabartma tozunu eleyelim karabiberle birlikte karışıma ekleyelim biraz daha karıştırıp,ıspanakları ekleyelim ve tahta kaşıkla karıştıralım.
katı yağla yağladığımız kek kalıbına yada fırın tepsisine kek karışımını dökelim ve en son rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında 150-160 derece arasında pişirelim.kürdan testinden geçince fırından alıp ılımaya bırakalım.

ılık yada soğuk olarak servis edelim..
ISPANAKLI TUZLU KEK
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne Düşünüyorsun ?