23.6.25

İrmik helvası tarifi

İrmik Helvası 1su bardağı irmik 50 gr.tereyağ veya margarin Yarım çay bardağı sıvıyağ 1su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 su bardağı süt Öncelikle uygun bir tencere veya tavaya yağları alalım tereyağ eridikten sonra irmiği ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte rengi dönene kadar kavuralım.Bu arada su,süt ve şekeri sos tenceresine alıp şeker eriyene kadar ısıtalım.Kavrulan irmiğin altını kısıp yavaş yavaş şerbetini ilave edelim ve yine sürekli karıştıralım.(dikkat edin çok sıçrıyor elinizi yakmayın)Şerbeti çekene kadar karıştırıp altını ve kapağını kapatalım.10 dk.dinlenmeye bırakıp sonrasında servis edelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Not:Tarif 2-3 kişiliktir,kişi sayısına göre ölçüyü artırabilirsiniz 💡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne Düşünüyorsun ?