- 5 yumurta (sarısı beyazı ayrılsın)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1, 5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 fiske tuz
Hazırlanışı
PANDİSPANYAM nefis oldu :) Biraz dinlensin, süslenip püslenip karşınıza gelir. Çok fazla pandispanya tarifi var, tarifi oturtana kadar 3, 4 tane yaptım. Çökenler, sertler, kabarmayanlar :/ Püf noktalarına dikkat edince kolay :)
- Aklara bir fiske tuz atıp kar gibi beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Şekerle sarıları iyice çırpıp suyu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Şeker eriyip, açık sarı krema kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz, bundan sonra spatulayla karıştırıcağız.
- Beyazları da üç seferde ekleyip spatulayla alttan yukarı söndürmeden karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbı yağlamadan !!! Hamuru döküyoruz.
- Bir kaç kez tezgaha vurup hava kabarcıklarını alıyoruz.
- 200 dereceye ayarlı soğuk fırına atıyoruz. Kabardıktan sonra 150 dereceye kısıyoruz.
- Kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz. İlk yarım saat fırının kapağını açmıyoruz.
- Pişince fırından çıkarıp ters çevirip soğutuyoruz. Bir gece dinlenip öyle süslüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne Düşünüyorsun ?