16.2.20

Açma

Tel Tel Ayrılan Pastane Açması https://www.nefisyemektarifleri.com/tel-tel-ayrilan-pastane-acmasi-6834159/

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4/5 su bardağı un

ÜSTLERİNE;

  • 1oo gr tereyağ
  • Susam

Hazırlanışı

Evet abartısız tek kelimeyle bi pastane açması tek kelimeyle harika artık başka bir açma tarifine gerek yok tek geçilir bu tarif dün bir arkadaşta denedim oda youtubedan görmüş hangi kanal oldugunu hatırlamıyorum ama öğrenince muhakkak yazarım.

  1. Öncelikle bütün sıvı malzemeleri karıştırıyoruz ,yumurtanın sadece beyazını kullanıyoruz sarısı üstüne.
  2. Unu kontrollü olarak ekliyoruz, kulak memesi yumuşaklığında olucak .
  3. Bir saat kadar mayalanması için dinlendiriyoruz.
  4. Mandalinadan biraz büyük bezeler yapıp üstlerine oda sıcaklığındaki tereyağdan koyup on beş dakika daha bekletelim .
  5. Daha sonra her bir bezeyi tezgaha alıp açabildiğimiz kadar açalım .
  6. İkiye katlayıp rulo şekli verip on beş dakika daha bekletip burgu şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım.
  7. 15 dakika daha bekletip ayırmış olduğumuz yumurta sarısını  sürüp ,susam serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip servis edebilirsiniz mutlaka denemenizi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne Düşünüyorsun ?