28.1.20

Havuçlu irmimli tatlı



Havuçlu İrmikli Cezerye Tarifi

Havuçlu İrmikli Cezerye Tarifi

Havuçlu İrmikli Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet irice havuç,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı irmik,
  • Yarım paket petibör bisküvi,
  • Bir avuç çekilmiş ceviz veya fındık içi,
  • Bir çay kaşığı tarçın,
  • Bir yemek kaşığı tereyağı.

Bulamak için;

  • Hindistan cevizi.

Havuçlu İrmikli Cezerye Tarifi


Havuçlu İrmikli Cezerye Yapılışı

Havuçlar yıkanıp soyulur ve rendelenip derin bir tencereye koyulur.

Havuçların üzerine toz şeker ilave edilip sulanıncaya kadar pişirilir.

havuçlar suyunu salınca üzerine irmik, tereyağı ve tarçın ilave edilir.

Ara ara karıştırarak, havuçlar yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirilir.

Suyunu tamamen çekince ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir.

Soğuduktan sonra üzerine ceviz içi eklenir.

Elde yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar, bisküvi kırıntısı ilave edilip yoğrulur.

Havuçlu harçtan, arzu edilen büyüklükte parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.

Havuç topları, hindistan cevizine bulanıp, silikon kalıpların içerisine elle bastırılarak yerleştirilir.

Hazırlanan havuçlu irmikli cezerye, buzdolabına kaldırılıp biraz dinlendirilir.

Servis tabağı üzerine ters çevrilerek kalıplardan çıkartılır ve üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir.

Not; Bu ölçüler ile 12 kalıp cezerye elde ettim. Kalıpların büyüklüğüne göre sayısı değişiklik gösterir.

Havuç toplarını yuvarlarken, elinizi hafif su ile ıslatabilirsiniz.

Hindistan cevizine bulandıktan sonra, kalıp içerisine konulan cezerye, kalıptan çok kolay çıkıyor.

Görsellik ve tat olarak çok muhteşem bir tatlı. Porsiyonluk olduğu için servisi de çok kolay :)

Bu nefis Havuçlu İrmikli Cezerye Tarifi için Sümeyra Temel‘e çok teşekkür ederiz.

Kategori :Diğer Tatlılar




Videolu Tariflere Gözat




Youtube Kanalımıza Gözat



Bir Yorum Bırak

10 adet yorum var.

  1. irmikler ağzımıza kıtır kıtır mu geliyor, yoksa havucun içinde yumuşamış oluyormu?

    • Ne kadar çıktığını yapılışı kısmında belirtmiştim Arzu Hanım. Yiyen herkes çok beğendi denemenizi öneririm :)

  2. Bu tarifi iki defa denedim, şaşırtici harika bir tat. Ben petibor yerine yulafli bisküvi kullandim ve cevizini bol tuttum. Güllü silikon kalibina bastirdim.Cok kolay, şık ve hafif bir tatli.
    Tarif icin tesekkurler.

    • Silikon kaplarda ve üzeri kapalı olarak bekletirseniz bir sorun olmaz Eda hanım. Üzeri açık olursa biraz kuruyabilir. Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne Düşünüyorsun ?