14.4.18

Pogaça

Çocuklarınıza böyle çıtır çıtır simit poğaça hazırlamak istersiniz belki 😃 Beslenmeler için iyi olur tabi onun dışında kahvaltıda 5 çaylarında da harika oluyor 😍 Tereyağlı sirkeli hamuru sayesinde çıtır çıtır bol bol kavrulmuş susamlarıyla harika oluyor 👌 İçi kaşarlı sucuklu siz de dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz 💕



Mayalı hamurda önemli püf noktalar;

-Sıvı malzemeler sıcağa yakın ılık olacak eli yakmayacak

-Hamur çok iyi yoğurulacak pürüssüz olacak

-Üzeri tamamen kapalı şekilde hamur en az 2 katına çıkana kadar mayalanacak

-Şekil verdikten sonra tepsi mayasu kesinlikle olacak

-Pişirdikten sonra poğaçaların üzerini aynı ölçüde bir tepsi ya da bir örtüyle örtüp 5-10 dk bekletin



Simit poğaça



1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

100-125 gr eritilmiş tereyağı

2 yemek kaşığı sirke(elma,üzüm farketmez)

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

1 paket instant kuru maya (1 yemek kaşığı-10gr)

5-5.5 su bardağı un



İçi için; kaşar peyniri, sucuk vs



Üzeri için;

2 yemek kaşığı pekmez(dut,üzüm farketmez) ve 5-6 yemek kaşığı su karışımı



Bulamak için; kavrulmuş susam

(Kavrulmuş susamınız yoksa beyaz susamı tavaya alıp sürekli karıştırarak bir kaç dk kavurun)



Yapılışı: Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırıp bu ılık karışıma kuru mayayı ekleyip mayayı eritelim. Sonra unu azar azar ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat dinlendirelim. Sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Hamuru elinizle açıp içine istediğiniz malzemeyi koyun kaşar sucuk peynir ya da sade yapın. Kenardan içeri katlayarak sarın. Pekmezli karışıma bulayıp sonra her yerini bolca susama bulayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Yarım saat kadar da böyle mayalandıralım. 190 derecelik önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirelim afiyet olsunnn 😄😄

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne Düşünüyorsun ?